Atelierul de muzică este doar una dintre activităţile cuprinse în programul special întocmit pentru "Săptămâna altfel". Timp de 45 de minute, copiii au putut să descopere ce instrument muzical li se potrivește cel mai bine.
"A fost greu la început, pentru că trebuia să faci două lucruri deodată şi era mai greu. A fost foarte interesant și mi-a plăcut foarte mult", a afirmat unul dintre elevi.
"Sună tare, e diferit și e sunetul mai puternic. Tot mă uit pe youtube şi văd chestii... cum cântă la chitară", a spus altul.
Profesorii au fost la fel de încântaţi. Pentru a fi siguri că vor prinde un loc în acest program, şi-au făcut rezervări de la finalul lunii trecute.
"Ne scutește pe noi de a ne gândi înainte cu o săptămână-două ce am putea face. Noi facem o planificare pentru fiecare zi din această săptămână, dar ei venind în sprijinul nostru, planificările noastre au fost mult mai simple", a spus unul dintre ei.
"Aceste activități, dacă le-am putea face o dată pe lună, nu într-o singură săptămână, ar avea un impact foarte mare asupra elevilor", crede altul.
În total, 4.000 de elevi vor beneficia de programul care mai cuprinde ateliere de magie, teatru sau astronomie.
"Am pregătit atât pentru profesori, cât și pentru elevi, diferite activități nonformale care să le deschidă noi perspective, pentru ca mai apoi ei să poată explora şi de asemenea și lucruri foarte pragmatice, pe care ei le pot implementa chiar de a doua zi", a precizat Lidia State, manager de proiect.
Toate activităţile din cadrul programului sunt gratuite.