A revoluționat sistemul medical din SUA. Flaviu Sîmihăian a creat o aplicație folosită de 4.000 de farmacii de peste ocean

Data publicării:
APLICATIE FARMA

Tânărul, acum în vârstă de 26 de ani, a emigrat în Statele Unite ale Americii în urmă cu 15 ani. În 2012, împreună cu partenerul său, Matt Johnson, absolvent al Facultății de Farmacie din Carolina de Nord, au creat aplicaţia iMedicare.

"Luăm datele unei farmacii și a pacienților care îi are și analizăm unde poate salva pacientul bani, prin diferite metode: ori cu medicamentele ori dacă nu, cu planul de asigurări, care îi mai eficient, să îi fie mai ieftine medicamentele și pe de cealaltă parte, ne uităm unde sunt intervenții medicale, dacă de exemplu, sunt două medicamente care pot să fie contraindicate ", a explicat Flaviu Sîmihăian.

Aplicația îi ajută pe americani să economisească mii de dolari în fiecare an prin alegerea celui mai bun plan de asigurare medicală, dintre cele peste 40 existente.

"E posibil să fie un medicament de 500 de dolari care face același lucru cu un medicament de 10 dolari. Pacientul nu știe, pentru că fiind un sistem complicat cu 5.000 de medicamente și 40 de planuri, e greu să găsești combinația optimă și asta facem noi: găsim combinația optimă a medicamentelor și a planului de asigurări pentru medicamentele care le are pacientul", a completat tânărul.

În doar trei ani, aplicaţia a ajuns să fie folosită de 4.000 de farmacii. Steve Adkins, proprietarul unei farmacii din Carolina de Nord, este unul dintre clienţii bistriţeanului.

"Vorbim cu pacientul, ne uităm peste toate medicamentele pe care le ia ca să fim siguri că pacientul se află pe tratamentul potrivit, că nu există medicamente contraindicate și că tratamentul este optim pentru nevoile sale și ca parte a consultației, le arătăm și care este cel mai bun plan pentru ei în anul următor. Pacienților le place și anul trecut am economisit între 250 și 300.000 de dolari pentru pacienți. E costul unei case în SUA", a afirmat acesta.

Pentru a doua versiune a aplicației, tânărul a decis să se extindă și la Cluj-Napoca. Aici, cinci tineri lucrează la scrierea softului care stă în spatele aplicaţiei.

"Am început să migrăm responsabilitățile de dezvoltare produs, aplicație, design la Cluj. Pentru fiecare medicament, practic trebuie să obținem prețurile, planurile de asigurare cu care lucrăm și toate datele astea rezultă în date imense. Noi folosim servicii cloud pentru a stoca datele și în mare măsură 80% din aplicație se întâmplă dincolo de fereastra pe care o vede pacientul", a precizat Stas Sușcov, developer iMedicare.

În viitor, aplicația care e folosită deja din Hawaii până în Alaska și Puerto Rico va include și o secțiune care îi va ajuta pe farmaciști să ofere sfaturi medicale pentru afecțiuni ușoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Imagini din satelit dezvăluie o navă misterioasă construită de chinezi pregătită să...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani