levii şcolilor din Braşov au fost interesaţi să vadă cum funcţionează maşinile pompierilor şi care sunt echipamentele aflate în dotarea acestor maşini.
"Dacă eu aş fi pompier nu cred că mi s-ar părea aşa de interesant pentru că e mult foc şi nu prea îmi place să îmi pun viaţa în pericol", spune un elev.
"E riscant, dar pentru oamenii care sunt în pericol ar fi super să poţi să îi ajuţi", spune alt elev.
Curioşi din fire, elevii le-au şi pus întrebări pompierilor de la detaşament: "Elev: Dacă e un incendiu şi se termină apa ce se întâmplă? Pompier: Ori sunt hidranţii la fiecare colţ de stradă i-aţi văzut, te alimentezi de la hidrant, sau chemi în sprijin altă maşină şi te alimentează"
La prezentare, copiii au fost informaţi despre cum trebuie să se comporte în cazul unui cutremur sau a unui incendiu.
Ziua de marţi 13 octombrie este declarată la nivel european "Ziua Informării Preventive".
"Să nu folosim imporvizaţii la instalaţia electrică, de gaz şi orice alte instalaţii utilitare care pot genera evenimente sau situaţii de urgenţă", a precizat colonel Alexandru Zară, adjunctul inspectorului şef al ISU Bv.
Anual, în ţară sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Doar la Braşov în anul 2014 au fost 454 de incendii cu 13% mai multe decât în anul precedent. Pompierii au salvat 15 oameni şi bunuri de peste 400 de milioane de lei. Tot în 2014, 14 persoane sau intoxicat cu fum şi trei au decedat. Incendiile au distrus bunuri de aproape 14 milioane de lei.