Festivalul de reconstituire istorică nu a presupus doar demonstraţii de luptă, ci şi o îmbinare a trecutului cu prezentul , iar rezultatul a fost ....un spectacol cu mult umor, lecţii de istorie şi personaje de la cele mai sălbatice, la cele mai îndrăgite.
„Avem ceva similar, la castelele din Polonia. Nouă ne place foarte mult. Foarte frumos...şi locaţia, perfectă, istorică. Minunat!", spune un turist.
Cu un interes şi mai mare s-au uitat copiii. Dornici să pună în practică o lecţie de istorie, norocul a fost de partea lor. De pe margine, din mici spectactori, au devenit pentru câteva momente, personaje de luptă.
Cetatea Râşnov a găzduit în acest weekend peste 40 de reprezentanți ai grupurilor de vikingi din Europa și SUA. Au fost reconstituite momente de acum câteva sute de ani, când vikingii cucereau zone importante din Europa.
„Ce facem noi aici este să întreţinem, să şi distrăm publicul. Facem si spectacole serioase de luptă, de sport, dar şi arte marţiale", spune Holban Deper - membru Trondheim Vikinglag.
„A doua partea fost demonstrarea armamentului vikingilor. Această parte e mai mult pentru adulţi, să înţeleagă ce facem, acesta e conceptul!", spune David, membru Trondheim Vikinglag.
Iar aducerea vikingilor in inima Transilvaniei, a fost, cu siguranţă un concept care a avut succes la public, spun organizatorii.
„Anul acesta ne-am dus în Evul mediu pentru că până la urmă ne aflăm intr-o cetate medievală si cândva să dăm Cezarului ce e al Cezarului sau vikingului ce e al vikingului", spune Nicolae Pepene - directorul Festivalulul de Reconstituire Istorică Râşnov.
Festivalul de Reconstituire Istorică s-a aflat în acest an la a şasea ediţie. Evenimentul de la poalele cetăţii Râşnov a prezentat in fiecare vară, o nouă lecţie de istorie, atât cu demonstraţii de luptă, cât şi cu ateliere meştesugăreşti şi muzică medievală.
Reporter: Delia Puşcă - Operator: Dan Dascălu