Vizitele la Canionul Şapte Scări ar fi trebuit reluate de la jumătate lunii martie, dar vremea rea a amânat până acum redeschiderea. Un moment aşteptat cu nerăbdare, dacă ţinem cont că potecile spre obiectivul turistic au fost pline de oameni, încă de la primele ore.
"E frumos, e un aer curat de te înţeapă în creier de curat ce e", spun o turistă.
"Canionul este foarte spectaculos. Îl recomand tuturor celor care vin în zonă", spune alt turist.
Frumusețea obiectivului turistic este dată de spectacolul cascadelor, mici dar repezi, care se formează în momentul în care crește debitul pârâului Șapte Scări.
"Canionul este un defileu săpat de izvoare în pereţii din calcar. Se întinde pe o distanţă de 160 de metri şi este alcătuit din şapte scări, cu dimensiuni cuprinse între 2,5 şi 35 de metri", Sorina Secelean - reporter Digi24.
"Din statisticile pe care le-am făcut după renovarea canionului, avem undeva la 50-60 de mii de turişti pe an", ing. Cristian Popa - administratorul Canionului "7 Scări".
Tiroliana este unul dintre punctele de atracţie de la Canionul 7 Scări. Se întinde pe 2 kilometri şi porneşte de la altitudinea de 995 de metri.
"Vrem să mergem până sus, la cabană, avem un traseu mai lung, nu doar pe aici, prin canion, dar până la întoarcere, da, vrem să luăm şi tiroliana", spune alt turist.
"Am înţeles că este foarte frumos amenajat, am observat traseul, că este foarte curat faţă de Valea Prahovei, mai ales că au acel traseu de tiroliene şi am vrea să coborâm pe el înapoi", spune alt turist.
Accesul în zona "7 Scări" costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Pentru tiroliană, adulţii plătesc 50 de lei, iar copiii, 20. Canionul este deschis zilnic, între orele 10:00 şi 18:00.
Reporter: Sorina Secelean
Operator: Mihai Stan