Comuna Glodeni are şase sate. În 2011 primarul a început un proiect de asfaltare a unor uliţe, în total 5 kilometri de drum. În asociere cu Consiliul Judeţean, în 2012 firma contractată a şi început lucrările. Au trecut patru ani de atunci însă au fost asfaltaţi doar 3 kilometri şi 600 de metri.
"Constructorul s-a mişcat cu viteza melcului la propriu şI asta pentru că, dacă Împărţim lungimea drumurilor asfaltate la numărul total de zile lucrătoare din aceşti patru ani înseamnă că S-a asfaltat o medie de 3 metri şi jumătate pe zi", Mirela Palcu, reporter Digi24.
În total, doar pe un kilometru drumul a fost făcut cap-coadă. În rest au rămas uliţe neasfaltate şi altele fără strat de uzură, astfel că, în unele zone, ceea ce s-a turnat acum patru ani s-a şi stricat.
"Stratul de uzură nu s-a făcut, şi a trecut ani. Au plecat cine a făcut aici şa, pe timpul ăla, aşa cum se vede. Ne-a lăsat aşa", spune un localnic.
"La noi nu e gata. S-a făcut jumate, mai mult, şi a lăsat aşa restul", spune un localnic.
"Se lucra dar, poate câteodată nu avea material îndeajuns să termine ce trebuia", spune un şofer.
Încă din toamna anului trecut, constructorul nu a mai mişcat o piatră pe şantier. Utilajele zac şI acum pe marginea drumului. Pentru că firma constructoare nu şi-a îndeplinit contractul, cu termen de finalizare în 2013, Consiliul Local Glodeni a decis, luna trecută, să rezilieze contractul.
"Firma a avut probleme. Firma contractată a avut probleme cu...probleme de sănătate, da, a făcut un infarct. Lucrarea nu-i tocmai bună, chiar de proastă calitate. Deci n-am putut să facem nici recepţia, şi nici banii nu i-am dat", Petre Dinu - primarul comunei Glodeni.
Situaţia drumurilor a fost discutată, săptămâna tercută, în Consiliul Judeţean, acolo unde primarul a cerut un răgaz în speranţa că firma va veni totuşi să finalizeze lucrarea.
"Pornim şi de la împrejurarea că vor trebui reluate procedurile de achiziţie publică, ceea ce înseamnă amânarea pentru încă o perioadă după finalizarea litigiului. Am dispus constituirea unei comisii tehnice care să meargă pe teren şi să constate stadiul fizic al lucrărilor şi stadiul valoric", Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.
Valoarea totală a proiectului este de peste 2 milioane 800 de mii de lei, din care, până Acum, a fost achitat aproape jumătate. Banii provin, jumătate de la Consiliul Local Glodeni şI jumătate de la Consiliul Judeţean.
Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan