Inspectorii CJPC au constatat că sucul de mere este făcut chiar în curtea procucătorului din Hălchiu, iar fructele sunt ţinute direct pe jos, lovite şi nespălate. Producătorul s-a scuzat că a primit marfa pe timp de noapte şi nu şi-a dat seama că este de calitate îndoielnică.
"Merele ar trebui să fie calitatea a treia, dar transportul a venit noaptea că mi-au spus că au putut încărca numai târziu şi atunci nu am avut ce face. Era întuneric, n-am văzut nici noi l-am plătit şi a plecat", spune producătorul Marius Sibişan.
Sucul de mere este distribuit la şase magazine tradiţionale din Braşov, dar anul acesta bărbatul nu a avut autorizaţie de producţie. Mai mult decât atât, inspectorii au găsit pe câteva sticle inscripţionat un termen de valabilitate până în anul 2023.
"Este o greşeală a celui care a ştampilat. Deci eu l-am anagajat ca să bage merele în presă timp de patru ore, odată neavând apă a zis dacă nu lucrează ce să îţi dau de lucru, hai şi ştampilează etichete. Nu am ştiu că nu ştie să scrie şi să citească şi le-a ştampilat cum a crezut el", spune producătorul.
În urma neregulilor găsite, inspectorii au decis să închidă producţia.
"Această mini-făbricuţă de îmbuteliat suc de mere natural va trebui să fie închisă şi va primi în acelaşi timp de minim 30.000 de lei", spune Nicolae Bărdaş, comisar şef adjunct CJPC Braşov .
Zilnic, în gospodăria producătorului se făceau sute de litri de suc de mere.
Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Mihai Stan