5.400 de boboci au început pe 1 octombrie cursurile Universităţii Transilvania. Unii dintre ei, vizibil emoţionaţi, au luat parte la festivitatea de deschidere a noului an.
"Colectivul mi se pare foarte OK, la fel şi profesorii, de excepţie. Acum aştept zilele următoare să vedem cum decurg cursurile", spune o studentă.
"Facultatea este grea, dar important este ceea ce înveţi şi după cei trei ani de facultate să fii capabil să lucrezi într-un mediu în care să ai toate cunoştinşele de care ai nevoie", spune un tânăr.
Din acest an a fost introdusă o nouă specializare în cadrul Facultăţii de Litere şi anume cea de Limba Şi Literatura Chineză, la care s-au înscris 33 de studenţi.
"A fost o cerere foarte mare am putea spune, de aceea am şi solicitat în limta legii creşterea cu 10% a capacităţii de şcolarizare, deşi iată este primul an şi acreditarea acestei specializări s-a făcut abia în vară", spune Ioan Vasile Abrudan, rector Universitatea Transilvania.
Nu doar latura didactică a fost vizată în acest an de reprezentanţii univiersităţii, ci şi cea sportiva. Astfel, 16 echipe de stundenti vor participa în acest an la Colina League Cup, un adevărat campionat de mini-fotbal organizat pe colina Universităţii în ultima săptămână a lunii octombrie.
"Cele patru finaliste, atât cele două din finala mică, cât şi cele din finala mare vor primi un set complet de echipament de fotbal cu care vor şi juca finalele. Încercăm să completăm şi noi pe lângă cupa pe care o aveţi aici, cupa Colina League Cup, pe care o vor primi numai câştigătorii, vom completa cu medalii", spune Daniel Munteanu, prorector Universitatea Transilvania.
Universitatea Transilvania are 19.000 de studenti, iar peste 4000 locuiesc in caminele din cele doua campusuri studentesti.
Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea