Cinci dintre clădirile emblematice ale orașului - Zidul Cetății, clădirea Arhivelor, Turnul Sfatului, Pasajul Scărilor și Palatul Brukenthal - au devenit decorul spectacolului de lumini. Zeci de voluntari au ajutat la crearea spectacolului.
"Fiecare echipă a avut o sarcină bine definită. Cei doi coordonatori care ne-au îndrumat în permanență ne-au arătat, ne-au explicat ce avem de făcut", spune un voluntar.
"M-am distrat fantastic. Şi este atât de frumos să vezi ce poţi face cu un grup de oameni şi cu lumină. A fost fantastic", spune alt voluntar.
Guerrilla Lighting presupune iluminatul cu ajutorul proiectoarelor de mână. Conceptul a prins contur în urmă cu mai bine de 10 ani, în Anglia, iar de atunci a fost organizat în mai bine de 30 de țări. Sibiul a fost primul oraș din România transformat de Guerrila Lightning.
"Ideea este să găsim o cale să le explicăm oamenilor cum iluminatul poate face locurile mai frumoase, dar și că iluminatul trebuie făcut de designeri profesioniști. Deci ideea este să începem dialoguri despre lumină", spune Martin Lupton, fondatorul Guerrilla Lightning.
"În timp ce mergeam pe aici, destul de mulți oameni m-au întrebat dacă se va întâmpla și în Cluj sau altundeva în România, așa că să sperăm că răspunsul va fi da", spune Sharon Stammers, fondatorul Guerrilla Lightning.
Evenimentul face parte din programului Festivalului Lumen, în care sunt implicați profesioniști din domeniul iluminatului.
"Vrem ca acest festival să devină o tradiție în Sibiu și vrem ca această manifestare, Guerrila Lightning, să o ducem și în alte orașe. Să înțeleagă și oamenii din alte orașe ce se poate face cu lumina", spune Dan Vătăjelu, organizator.
Festivalul se va încheia în această seară, cu un spectacol de proiecţii laser pe fațada Palatului Brukenthal din Sibiu.
Reporter: Adela Mohanu
Operator: Lucian Sandu