Alina Haşu lucrează la primăria din Săcele de 20 de ani, iar, în prezent, este casier la biroul de taxe şi impozite. Zilnic femeia face naveta la săcele din braşov şi plăteşte abonamente pe două linii. După tăierea sporurilor, femeia va ajunge să primească o treime din salariu. "Acum am 1.000 de lei cu tot cu sporuri. Dacă îmi taie sporul mai primesc 300 de lei şi dacă îmi ia şi din urmă ajung cu 200 de lei acasă", ne declară femeia.
Plăţile retroactive vor micşora considerabil veniturile tuturor celor care au beneficiat de acest spor.
În urma auditului făcut în 2012 de Curtea de Conturi la Primăria Săcele s-a stabilit că sporul de dispozitiv, acordat angajaţilor, este ilegal. Decizia a fost contestată în instanţă iar în prima etapă a judecării, Tribunalul a dat câştig de cauză Primăriei Săcele. Curtea de Conturi a înaintat recurs iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel.
"În recurs am pierdut, deşi prima instanţă ne-a dat dreptate pentru acest fond de dispozitiv. A fost dat pe baza sentinţelor, obţinute de către slariaţi", declară Radu Nistor, primar Săcele, PDL.
Dacă decizia nu se va anula, funcţionarii au cerut primarului acordarea unor plăţi compensatorii cu caracter tranzitoriu, care nu sunt luate în calcului salariului de bază. Edilul spune că va analiza propunerea angajaţilor şi va înainta memorii primului ministru şi vicepremierilor, în speranţa că va reuşi să rezolve problema angajaţilor.