Lucian Popa a venit astăzi să depună cererea de înscriere pentru fiica sa Ana Maria, care are acum 2 ani şi 8 luni. Părinţii vor să o înscrie la Grădiniţa Numărul 34.
"Eu am încercat încă de anul trecut, din cauza problemelor care au fost la creşă, însă au fost foarte puţine locuri şi am ales să vin din prima zi, mai ales că sunt în concediu. E şi foarte aproape de casă noi locuim aici în cartier, e un spaţiu mare, frumos, mobilier modern. ce ne-a plăcut iar că au cantină proprie unde se găteşte", spune Lucian Popa.
Cei mai mulţi părinţi s-au îndreptat către grădiniţele cu program prelungit. Pentru înscriere, părinţii terbuie să prezinte actele de identitate şi să completeze o cerere. Toate datele vor fi introduse într-o aplicaţie informatică, prin care se va face repartizarea copiilor. Adulţii vor putea bifa pe fişa de înscriere trei opţiuni.
"Ne ajută în primul rând pentru a nu mai avea surpriza ca un părinte să depună la 2-3 unităţi. Ştim exact din start cum stăm şi care sunt cererile", spune Rodica Albu - directorul Grădiniţei Nr.34.
Programul folosit în acest an la Braşov este unul pilot realizat la iniţiativa Ministerului Educaţiei. Astfel se va crea o bază de date cu toţi elevii din învăţământul preşcolar.
"Această bază de date va avea informaţii legate şi de frecvenţa copiilor din învăţământul preşcolar, poate în ideea în care finanţarea va fi mai bine calibrată în aşa fel încât să ne încadrăm în bugetul alocat", declară Ariana Bucur - inspector şcolar general, ISJ Braşov.
În toate grădiniţele din judeţ sunt 6.000 de locuri, dintre care 2.560 în municipiul Braşov.