Întâlnirea cu braşovenii a avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 12, pe care artistul a absolvit-o înainte să se stabilească în Germania cu familia.
În cântec de fanfară şi aplauze, edilii braşoveni au dezvelit plăcuţa cu noul nume al şcolii - Peter Maffay.
"Ne mândrim cu el şi cu toţi elevii noştri care sunt de succes", a spus Delia Wusinczky - directorul şcolii.
În amintirea anilor copilăriei, Peter Maffay a făcut apoi o scurtă plimbare pe coridoarele şcolii în care a fost elev. Vizibil emoţionat, artistul în vârstă de 67 de ani a retrăit fragmente din anii de şcoală.
"Îmi amintesc scările şi este frumos şi acum lucrurile s-au schimbat atât de mult, va fi frumos, nici nu se compară cu ce era înainte", povesteşte Peter Maffay.
Saşi stabiliţi în Germania, cunoscuţi din vremurile copilăriei sau fani ai artistului, l-au însoţit la Braşov şi au retrăit odată cu el emoţia revenirii acasă.
"Eu sunt din Cristian, născută în Cristian, trăiesc în Germania şi am venit special când am auzit că este turul ăsta", spune o turistă.
Peter Maffay este cunoscut şi pentru implicarea în acţiuni caritabile şi educative, dar mai ales pentru interesul faţă de soarta copiilor defavorizaţi. Pentru meritele sale, autorităţile braşovene i-au oferit titlul de „Cetăţean de Onoare" al Braşovului. La ceremonie a fost prezent şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.
Peter Maffay a lansat primul single, "Du", în 1970. Lansarea pe piaţa muzicală a fost un adevărat succes, aducându-l în topul artiştilor momentului. În acelaşi an, îşi vinde primul album în peste un milion şi jumătate de exemplare. Maffay deţine recordul în Germania pentru cele mai multe albume care au ajuns numărul unu în topuri. Printre cele mai cunoscute cântece ale lui Petere Maffay se numără Du, über sieben brücken, Josie şi Tabaluga.
Reporter: Sorina Secelean
Operator: George Oltean