Două milioane de lei. Atât ar fi trebuit să investească Primăria Braşov, într-o pârtie modernă de săniuş. O bandă rulantă care să-i ducă pe amatorii de derdeluş în vârful pârtiei şi încă două spaţii pentru tubing şi ski-bike pentru pasionaţii de sporturi extreme. Din păcate, proiectul va rămâne doar pe hârtie.
Acum doi ani am elaborat un studiu de fezabilitatea pentru a vedea care este soluţia optimă pentru amenajarea acelei pârtii. Din păcate, nu am reuşit să identificăm şi resursele necesare pentru a pune în practică acel concept
După două sezoane în care numărul accidentelor a continuat să crească pentru că oamenii au venit cu pungi şi alte imporivizaţii pe pârtie, primăria a decis să închirieze prin licitaţie cei 8000 de metri pătraţi, cu condiţia ca investitorul să amenajeze aici o pârtie potrivită pentru săniuş. De la iarnă, ar trebui să vedem aici culoare speciale pentru sănii, dar şi piste pentru tubing şi pentru zorbing. În acest fel, speră autorităţile, sporturile de iarnă vor putea fi practicate în siguranţă.
" Acest loc, care a rămas împământenit ca şi săniuş este un teren neamenajat. Într-un sezon de iarnă să vă spun, în jur de 100, 120 de accidente, cu diferite traumatisme, fracturi de membre inferioare, superioare, traumatisme craniene, cu pierderi de conştienţă ", a spus Alexandru Ferencz - şeful Salvamontului din Poiana Braşov.
" Pentru cei care au copii şi care vin la săniuş, adică eu nu vin, e un lucru extraordinar! Na, vin părinţi cu copii şi trebuie să fie în siguranţă şi feriţi de orice ", spune un braşovean.
" Acesta este un lucru foarte, foarte bun că s-au gândit în final şi la copii şi nu numai la adulţi. Şi copiii trebuie să se joace, nu? Şi să se joace în nişte condiţii optime şi sigure ", povesteşte un turist.
Iniţiativa primăriei vine după ce şi comisarii de la protecţia consumatorilor au făcut mai multe controale în zonă şi au aplicat amenzi de peste 3000 de lei.
" Pârtia de săniuş din Poiana Braşov funcţiona în ilegalitate. Primăria Braşov a fost sancţionată şi aplicată măsura de suspendare a activităţii până la remedierea deficienţelor ", a declarat Sorin Susanu - comisarul-şef al CRPC Braşov.
Primăria va încasa lunar de la firma care va câştiga licitaţia peste 2000 de euro. Firmele pot depune ofertele până în 9 septembrie.