Cei expropriaţi în perioada comunistă sunt nemultumiţi, pentru că trebuie să aştepte încă o jumătate de an ca să primească actele, care demonstrează că sunt proprietarii de drept ai terenurilor pe care familiile lor le-au deţinut altădată.
Ţăranii nu cunosc legile şi nici nu îi înteresează, tot ce ştiu este că au nevoie de pământuri şi nu mai sunt dispuşi să aştepte. În faţa nemulţumirii lor, primarii localităţilor dau din umeri neputincioşi.
În tot acest timp, oamenii au putut să lucreze terenurile care le aparţin doar în baza unei adeverinţe care înlocuieşte titlul de proprietate. Mulţi dintre ei s-au asociat pentru ca suprafeţele să fie mai mari şi producţia pe măsură. Unii se mulţumesc şi aşa, alţii, însă, vor cu orice preţ ce li se cuvine.
Norocoşi au fost cei care au primit acte pentru terenurile lor înainte să se dea noua lege. Sunt sate în Ţara Făgăraşului unde toţi ţăranii şi-au primit partea, alţii, însă, vor trebui să mai aştepte pentru ca noile prevederi legale să fie respectate. Abia după inventarierea terenurilor şi după ce se vor face măsurătorile, ţăranii vor putea face demersurile pentru obţinerea titlurilor.
În Braşov sunt localităţi unde abia 30-40% dintre ţărani şi-au primit înapoi terenurile cu acte în regulă. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că unii ar fi vrut să construiască o locuinţă sau să vândă terenul şi nu pot. Pe plan naţional, legea blochează pana la 1 ianuarie 2014 orice retrocedare de teren.