Prima oprire a comisarilor de la protecţia consumatorului a fost la chioşcul alimentar din curtea Colegiului Naţional "Grigore Moisil". Neregulile găsite aici au fost numeroase. Producerea sandvişurilor este total necorespunzătoare, depozitarea produselor, necorespunzătoare, iar faptul că nu există nicio soluţie dezinfectantă, gen cloramină poate să creeze probleme foarte grave elevilor de aici", declară comisarul şef al CRPC Braşov, Sorin Susanu.
Comisarii au dispus oprirea temporară a vânzării sandvişurilor si retragerea de la comercializare a produselor care nu sunt permise de lege, adică acadele, cafea, chipsuri. Directorii unităţilor de învăţământ nu au ce să le facă vânzătorilor, pentru că nu au niciun drept asupra lor.
"În general chioşcurile au o relatie cu primăria, noi nu avem cum să le controlăm" , declară Nicoleta Ştiucă, directorul Colegiulului de Informatică Grigore Moisil.
Şi la chioşcul de la Colegiul "Emil Racoviţă" comisarii au găsit iaurturi stricate pentru că erau ţinute în căldură. În plus, de aici elevii pot să îşi cumpere nestingheriţi cafea. Ţigările, însă, le pot cumpăra fără probleme de la un magazin mixt, situat la câţiva metri de şcoală.
Tinerii recunosc că găseasc întodeauna metode prin care să procure tutun şi cafea, chiar dacă legea le interzice comericanţilor să le vândă astfel de produse.
Controalele comisarilor de la protecţia consumatorilor vor continua şi la grădiniţele particulare, acolo unde au primit mai multe sesizări din partea părinţilor privind calitatea mâncării pe care o primesc copii.