Traseul de la Zărneşti are aproximativ doi kilometri şi este situat la poalele pădurii, pe un teren cu multe coline. Motocrossul este un sport complex şi, cu toate că pare un pic agresiv, poate fi practicat de oricine, deopotrivă copii sau adulţi.
„În drumeţiile montane care le facem sâmbăta duminica cu copii ajungem în nişte locuri de vis, care trebuie să mergi foarte mult, când ajungi acolo nu te mnai poţi bucura de ele, dar noi când am ajuns acolo putem să stăm o oră, două în mijlocul naturii", a spus Gabriel Pomană, membru club motocross Zărneşti
Turiştii care vin în zonă şi vor să facă motocross trebuie să aibă neapărat un echipament complet compus din cizme, mănuşi, cască, genunchiere, cotiere, platoşă, tricou şi pantaloni, iar motocilcleta poate fi închiriată la un preţ de 100 de euro pe zi. De asemenea se plăteşte şi o taxă pentru intrarea pe traseu.
„Plătesc o taxă de 100 de lei pe lună şi se pot da de câte ori vor. Avem şi apă în spate pentru spălat motocicleta şi dacă este cazul şi cineva să îi instruiască pe cei mici şi pe cei mari bineînţeles. Dacă se urcă prima oară pe o motocicletă au nevoie de îndrumare", a precizat Ionuţ Cojanu, instructor de motocross.
Cei care vor să investească în propriul echipament trebuie să ştie că o motocicletă pentru juniori cu tot cu accesorii şi costum ajunge la 1500 de euro, iar pentru seniori preţul se triplează.
Cluburile de motocorss din Braşov sunt dechise tuturor, indiferent de vârstă, iar cel de la Zărneşti oferă gratuit primele trei şedinţe, necesare pentru a decide dacă un cursant este potrivit pentru acest sport sau nu.