Galerie Foto „Drumul iubirii” din Italia, cunoscut drept cel mai romantic traseu din lume, se redeschide turiștilor după mai bine de un deceniu

Data actualizării: Data publicării:
via dell’amore italia cinque terre
„Drumul iubirii”. Foto: Shutterstock

Ruta cunoscută ca „Drumul iubirii” din Cinque Terre, Italia, se va redeschide turiștilor după 12 ani. Fiind unul dintre cele mai faimoase trasee de mers pe jos din Italia, acesta este considerat cea mai romantică plimbare din lume, potrivit Euronews

Via dell’Amore sau „Drumul iubirii” este situată între Riomaggiore și Manarola. S-a închis în 2012, după ce o alunecare de teren a rănit patru turiști și a făcut ca traseul să aibă nevoie de reparații.

După o renovare extinsă, urmează să se redeschidă complet pe 27 iulie 2024. Turiștii au făcut o previzualizare pe prima secțiune a traseului în vara anului trecut.

Traseul de 1 km înconjoară un șir de cinci sate care alcătuiesc Cinque Terre, o regiune inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aleea oferă vederi uimitoare cu peisajul din jur și cu marea. 

A fost construit în timpul modernizării liniei de cale ferată dintre Genova și La Spezia la începutul secolului al XX-lea. Lucrătorii căilor ferate aveau nevoie de o modalitate de a ajunge între Riomaggiore și Manarola în timp ce se construia un tunel. Aleea a fost cioplită din stâncă, iar legenda spune că a devenit un loc de întâlnire pentru îndrăgostiții din cele două orașe.

În cadrul proiectului de restaurare au fost plantate 8.800 de plante pentru a consolida peisajul. De asemenea, a fost instalat un sistem de monitorizare, astfel încât să poată fi date în prealabil avertismente cu privire la eventualele alunecări de teren.

Via dell’Amore. Foto: Shutterstock
Via dell’Amore. Foto: Shutterstock

O „bijuterie pentru regiunea noastră, nu doar pentru cei care o vizitează”

Cinque Terre din Liguria este alcătuită din cinci sate renumite pentru clădirile lor așezate în stânci deasupra mării. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este înconjurat de un parc național și aproximativ 2,4 milioane de oameni  îl vizitează în fiecare an pentru a se plimba cu barca sau cu bicicleta prin împrejurimile pitorești.

Fiind una dintre cele mai faimoase porțiuni ale coastei Cinque Terre, Via dell’Amore este foarte populară în rândul vizitatorilor. Satele s-au luptat împotriva turismului de masă, anul trecut introducând amenzi de până la 275 de euro pentru vizitatorii care blochează traficul sau pietonii care se opresc pentru selfie-uri.

Giovanni Toti, președintele Regiunii Liguria, a spus că Via dell’Amore este o „bijuterie pentru regiunea noastră, nu doar pentru cei care o vizitează”. Măsura pentru reducerea supraturismul este introducerea unui sistem de rezervare pentru cei care doresc să meargă pe drum.

Numărul de vizitatori permis pe traseu în fiecare oră este limitat la 400, iar drumeții trebuie să își rezerve biletul online sau să cumpere unul de la casele de bilete. Site-ul de rezervare se află, în prezent, în curs de actualizare, dar biletele de anul trecut costau 5 euro și includeau intrarea la Castelul Riomaggiore.

Cât costă plimabarea pe „Drumul iubirii” 

Via dell’Amore este una dintre cele patru secțiuni ale Sentiero Azzuro sau „Calea Albastră”, fiind unul dintre cele mai populare trasee de drumeții din Parcul Național Cinque Terre care leagă cele cinci sate între ele.

„Calea Albastră” începe de la Riomaggiore, îndreptându-se spre Monterosso al Mare prin Manarola, Corniglia și Vernazza. Traseul are o lungime de aproximativ 12 kilometri și atinge o altitudine maximă de aproximativ 200 de metri în Vernazza.

Traseul se poate parcurge în aproximativ cinci ore și este împărțit în patru secțiuni diferite. Via dell’Amore este prima secțiune a traseului.

Parcul Național Cinque Terre cere vizitatorilor să plătească o taxă pentru a accesa unele rute. De-a lungul traseului există puncte de unde se poate cumpăra cardul Cinque Terre Trekking, care permite utilizarea facilităților din parc. Acesta costă 7,50 de euro pentru o zi și 14,50 euro pentru două zile.

De asemenea, puteți cumpăra un card care vă oferă acces la traseele de călătorii nelimitate cu trenurile Cinque Terre Express între Levanto, Cinque Terre și La Spezia. Costă 18,20 de euro pentru o zi, 33 de euro pentru două zile și 47 de euro pentru trei zile. Reducerile sunt disponibile pentru copii, seniori și familii.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale