Plantarea puieţilor şi a gardului viu a început în această perioadă, odată cu încălzirea vremii. Sunt plantaţi puieţi din speciile stejar roşu, platan, paltin, scoruş şi salcâm. Cu excepţia salcâmului, toate celelalte specii sunt furnizate de pepiniera Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt. Puieţii sunt plantaţi în zonele verzi din municipiu însă şi în cele din cartierele de blocuri.
"În urma solicitării asociaţiilor de proprietari plantăm, cu firma specializată, gardul viu în jurul blocurilor şi puieţii care sunt solicitaţi. La acestea se adaugă aliniamentele stradale, se face completare acolo unde este cazul, intrările în oraş. Tot ceea ce trebuie să facă este să depună o solicitare din partea asociaţieişi după aceea, în acest sezon, se fac şi plantările", spune Sorin Toarcea - purtător de cuvânt, Primăria Braşov.
Braşovenii consideră că un punct important este şi propria implicare.
"Ar trebui să avem şi noi, cetăţenii, să avem grijă mai mare de aceste lucruri care se fac. Ca să nu mai fie atunci nevoie ca în fiecare an să se replanteze aceste spaţii verzi", spune un braşovean.
"Noi ca oameni gospodari şi oameni care suntem, trebuie să mai facem şi noi curăţenie de jur împrejurul blocului nostru", spune un alt braşovean.
Până acum, asociaţiile de locatari au solicitat primăriei aproape 2 kilometri de gard viu şi 400 de puieţi. Pentru această primăvară, planurile autorităţilor prevăd plantarea a 4.000 de puieţi şi 14 kilometri de gard viu.