Lucrările de construcţie au început acum doi ani, insa nu au mers ca pe roate. Primăria a fost nevoită să solicite o prelungire a termenului de execuţie până în aprilie 2016. Muncitorii, însă, nu s-au putut întoarce însă la lucru pentru că nu există un diriginte de şantier.
"Contractul de dirigenţie de şantier a expirat la sfârşitul lui decembrie 2015. În momentul de faţă avem o procedură în desfăşurare, documentaţie este PSA şi aşteptăm ofertele până pe 19 ianuarie", spune Mădălina Crăciun, director tehnic Primăria Ploieşti.
Centrul de excelenţă pentru tinerii care se lansează în afaceri ar trebui să se întindă pe o suprafaţă de 13.000 de mp. Aici ar fi urmat să îşi desfăşoare activitatea o sută de întreprinzători.
"Lucrările la centrul de excelenţă sunt finalizate în proporţie de doar 50%. Clădirea formată din parter şi etaj, cu spaţii de birouri şi traininguri, ar fi trebuit să fie gata încă din luna decembrie a anului trecut", relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov.
Localnicii din Ploieşti s-au obişnuit deja cu proiectele începute şi neterminate şi spun că nu mai văd de multă vreme cu ochi buni nicio nouă investiţie din oraş.
"Nu e prima oară când se întâmplă lucrul ăsta cu sistările la noi, cam totul merge prost în ţara asta. Nu o să mai facă nimic, deci vă spun sincer absolut nimic. Mi-aş dori să facă ceva pentru tineret dar nu", spune un localnic.
"Să ia de la început o licitaţie şi să o ducă până la sfârşit, cred că aşa e normal să o ducă până la sfârşit. Dar asta e situaţia din ziua de astăzi", spune alt localnic.
"E iarnă acum, deci construcţiile iarna. E vorba de rezistenţă. Ca şi calea ferată şi derluarea tramvaielor şi cu asfaltul. Construiesc iarna ca să repare apoi primăvara şi iarna", spune un localnic.
Costurile de construcţie a centrului de excelenţă pentru tineri depăşesc şapte milioane şi jumătate de lei. Jumătate din bani au venit de la UE, iar cealaltă jumătate este suportată din bugetul local al Ploieştiului.
Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea