Asta după ce ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile sanitar veterinare pentru deblocarea exportului de carne de porc în ţările comunitare.
Cu toate astea exportul de animale nu poate fi încă realizat pentru că în perioada următoare toate fermele de porci urmează a fi evaluate de direcţiile sanitar veterinare. Rezultatele vor fi trimise către Comisia Europeană care va stabili care vor fi fermele care vor putea exporta animale.
"Suntem în pragul de a aplica nişte metodologii de evaluare a fermelor comerciale care fac atât reproducţie cât şi îngrăşare în aşa fel încât să se respecte normele de biosecuritate, să se verifice starea de sănătate a animalelor. Odată îndeplinită această metodologie de lucru care presupune evaluarea condiţiilor din toate fermele comerciale, să se poată, într-un interval destul de scurt, dirija acele animale spre abatorizare", a declarat Dorin Enache - director Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov
În judeţul Braşov sunt în prezent 9 ferme cu un efectiv de aproximativ 53.000 de porci.