Claudia Meternă pune murături la borcan aşa cum a învăţat de la bunica ei. Acum, vrea să folosească această experienţă pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.
"Acest curs mă va ajuta să profesez în industria legumelor şi a fructelor, să obţin o diplomă care mă va ajuta la o angajare", a spus Claudia Meternă.
La acest curs gratuit, femeile fac şi schimb de experienţă. În plus, ele învaţă şi reţete noi şi moderne de conservare.
"Pregătim gogoşar murat cu conopidă şi o reţetă pe care am învăţat-o de varză murată la borcan indicată pentru persoanele care nu au spaţiu de depozitare pentru un butoi", a spus altă gospodină.
"Am venit cu scopul de a învăţa doamnele respective cum se conservă legumele şi fructele, metode de conservare şi totodată reţete noi de conservare", a spus Liana Simona Butoi, formator.
Cele care se înscriu la acest curs trebuie să aibă domiciliul stabil în mediul rural şi să nu aibă un loc de muncă. Fiecare din ele va primi o subvenţie de 300 de lei, două diplome acreditate dar şi o masă pe zi în perioada desfăşurării cursului.
"Acest proiect înseamnă multe pentru doamnele din rural, se adresează doamnelor din rural, doamnelor care nu au niciun venit, care au minim 18 ani, minim opt clase, acestea sunt condiţiile pentru a se înscrie în acest proiect", a spus Viorica Toader - coordonatorul local din Sibiu.
Cursurile se vor desfăşura în fiecare lună până în octombrie 2015, iar la final se vor utila şi atesta trei bucătării în comunităţile rurale în care gospodinele vor putea pregăti produsele.