Reprezentanţi ai comunităţilor care convieţuiesc în Braşov, dar şi oameni veniţi din diferite regiuni ale ţării, s-au adunat ca să arate că dincolo de diferenţe sunt şi lucruri care îi unesc, cum ar fi pofta de dulciuri şi de distracţie.
"Avem produse ca la bunica acasă, produse româneşti, ungureşti. Cunoscuta nuga, avem halviţa, avem halvaua", a spus un comerciant.
"Sunt din Braşov, dar asta nu înseamnă că nu mă interesează ce se întâmplă în restul ţării şi sunt de părere că ar trebui să cumpărăm mai degrabă produse româneşti decât orice altceva" este de părere o braşoveancă.
"Am venit să arătăm şi din zona noastră ce se poate face. Să le arătăm braşovenilor şi la toată lumea ce fac ardelenii de sus", spune un comerciant.
Turiştii au fost încântaţi să vadă cum în România, oameni cu obiceiuri şi tradiţii diferite se unesc, se cunosc mai bine şi învaţă unii de la alţii.
"Până acum chiar mi-a plăcut, da, e cu adevărat interesant pentru mine să văd aici adunate laolaltă lucruri diferite de pe tot cuprinsul Europei. Iubesc ţara asta, vin aici cât de des pot, şi cred că e o idee bună că au adus aici împreună atâtea ţări cu tradiţii diferite. Cred că asta ar trebui să încurajeze şi mai mulţi oameni să vină în România", povesteşte un turist din Anglia.
Şi cum a fost zi de sărbătoare în oraşul de sub Tâmpa, de la festival nu putea lipsi comunitatea grecilor din Braşov, cu dansurile lor pline de voioşie.
"Suntem oraşul turistic numărul unu din România şi avem ce să le arătăm oamenilor. Imaginea României numai prin evenimente de genul acesta se poate schimba", susţine Christian Macedonschi - consilier local.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia de Dezvoltare Turistică Braşov.