Mâncarea a fost gătită de peste 50 de maeştri în arta culinară, care s-au întrecut în reţete care mai de care mai deosebite.
„Reţeta este a noastră: multă boia, că aşa se face tocăniţa pe la noi, se face cu multă boia ca să aibă o culoare roşie şi pe lângă asta am adăugat un pic de orez separat, ca să fie cu ornament pentru concurs. Fiecare a avut o reţetă aparte, deci fiecare a venit cu reţeta în buzunar şi o face ca la mama acasă", povesteşte un bucătar participant.
Deşi au gustat din toate bucatele, turiştii au preferat tocăniţele de cerb şi de mistreţ. Bucatele preparate la ceaun s-au dovedit a fi mult mai gustoase decât cele făcute în casă.
La Festivalul Vânătoresc din acest an s-au pregătit câteva sute de porţii de mâncare din peste 200 de kilograme de carne, atât de mistreţ, cât şi de cerb şi de căprioară.