Roxana Bărbulescu a urmat cursurile Universităţii Stanford după care a lucrat mai mulţi ani în domeniul bancar. Şi-a făcut doctoratul la Universitatea din Montreal şi de 8 ani este profesor în management. Predă negocieri și leadership la Universitatea McGill din Canada şi la Universitatea din Pennsylvania. Anul acesta a venit la şcoala de vară din Poiana Braşov pentru a împărtăşi cursanţilor din experienţa sa.
"Ţin două sesiuni, una despre principiile de bază ale negocierii în contextul de muncă, a doua sesiune este un joc mai interesant de grup, o negociere de grup", spune Roxana Bărbulescu.
La cursurile şcolii de vară sunt 130 de cursanţi, elevi de liceu, studenţi şi tineri care deja lucrează în companii sau organizaţii. Selecţia cursanţilor a fost una riguroasă.
"Sunt o serie de întrebări la care trebuie să ne răspundă, să articuleze un eseu despre o experienţă motivaţională de leadership pe care au trăit-o şi să ne trimită CV-ul lor", spune Ana Maria Dorobăţ - copreşedinte program.
Viorel Năstase este cercetător în cadrul Institutului de Fizica Atomică de la Măgurele şi urmează cursurile şcolii ca să înveţe lucruri care îl pot ajuta pe viitor.
"Întotdeauna informaţiile care le poţi căpăta la astfel de cursuri sunt importante pentru că dacă te gândeşti să ai un startup sau de-a avea o companie proprie astfel de informaţii îţi vor fi utile pe parcurs", spune Viorel Năstase.
Henry Stoll urmează un program de master la Universitatea Cambridge şi chiar dacă a avut de ales din mai multe şcoli de vară a optat pentru cea din România.
"Dintotdeauna am vrut să vin în România să studiez noi programe şi din fericire studiez în Anglia în prezent şi nu este foarte departe. Am vrut să vin mai ales pentru locaţie, pentru frumuseţa regiunii Poiana Braşov" spune Henry Stoll.
Şcoala de vară va ţine până în 11 iulie iar taxa de participare este de 290 de euro pentru fiecare cursant. Jumătate din participanţi urmează cursurile gratuit pentru că sunt beneficiarii unei burse.