La numărătoare au participat 25 de persoane. Înarmaţi cu binocluri şi un tabel în care să noteze locul întâlnirii, numărul şi caracteristicile animalelor, participanţii au urcat pe toate traseele ce pornesc de la baza masivului spre creasta principală.
"Merg din pură plăcere şi pasiune, să zic aşa, îmi place tot ce înseamnă munte, animale sălbatice în special şi mai ales Piatra Craiului", spune un voluntar.
Echipa Digi24 a însoţit la numărătoare una din echipele care au urcat pe versantul de vest al Pietrei Craiului.
Sunt 10 ani de când în Piatra Craiului e interzisă vânătoarea. Suficienţi cât comportamentul caprelor negre să devină mai prietenos, chiar şi în apropierea celor mai circulate trasee turistice.
"Suntem în Piatra Craiului, pe versantul vestic, la 1.600 de metri altitudine şi tocmai am văzut în spatele nostru, la nici 50 de metri, o capră neagră", relatează Claudiu Loghin, reporter Digi24 Braşov.
"Înainte erau foarte sperioase, ele, văzându-te la distanţă, deja începeau să alerge, să fugă, aveau o oarecare teamă, să spunem aşa. S-au învăţat cu turiştii, nemaisimţind un pericol real faţă de aceştia", spune Radu Vulcu, şeful pazei, Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului.
Administratorii Parcului Naţional Piatra Craiului încheie socoteala în trei zile. Numărătoarea caprelor negre se face o dată pe an. La recensământul de anul trecut, în masiv au fost zărite nu mai puţin de 164 de capre negre.
Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alex Apetroae