Organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European le-a dat autorităţilor braşovene încrederea că până în anul 2020 vor fi pregătite să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret. Trebuie, însă, îndeplinite mai multe condiţii - baze sportive la standarde internaţionale, locuri de cazare pentru sportivi, dar şi o infrastructură bine pusă la punct, capitol la care, spun edilii braşoveni, stăm mai bine chiar ca Laussane-ul.
"Chiar dacă sediul Comitetului Olimpic Internaţional este la Laussane, nu înseamnă că acest lucru rezolvă problema, pentru ca trebuie sa ai o infrastructură, iar diferenţa dintre noi şi ei este că a noastră este mai bună şi există. Acolo, nu prea există şi avem o experinţă care cred eu că ne ajută", a spus George Scripcaru - primarul Braşovului.
Autorităţile se bazează pe calitatea pârtiilor din Poiana Braşov, pe trambulina pentru sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării şi pe singura bază particulară de biatlon din ţară, de la Cheile Grădiştei. Deocamdată nu avem, însă, un patinoar corespunzător pentru o asemenea competiţie.
O altă condiţie este ca sportivii să fie cazaţi în apropierea locurilor unde se desfăşoară probele de concurs.
Un alt avantaj este că, spre deosebire de Lausanne, în ţara noastră probele se vor putea desfăşura pe un areal restrâns, respectiv Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Predeal şi Cheile Grădiştei. Dacă autorităţile se laudă cu infrastructura, turiştii nu dau şanse Braşovului să câştige organizarea evenimentului.
La Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret participă aproape 4.000 de persoane, dintre care 1.500 sunt sportivi cu vârste între 14-18 ani.