După criticile olimpicilor, Ciolacu anunță că modernizează o bază sportivă

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Baza sportivă de la Izvorani va fi modernizată, a spus luni premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria. Anunțul vine la aproape trei săptămâni după ce campionul olimpic David Popovici a spus că trebuie pusă presiune asupra politicienilor, pentru a crește investițiile în sport, iar alți sportivi au subliniat importanța acestui mesaj.

„Vorbim de o investiţie într-o infrastructură sportivă de top, care să contribuie la performanţele sportivilor noştri. Sportul este practic un cec în alb pentru viitorul nostru, pentru viitorul generaţiilor următoare”, a spus premierul, adăugând că ar trebui investiți „mai mulți bani în sport”. 

Investiția în baza sportivă de la Izvorani a fost estimată la 126 de milioane de lei. Proiectul se va întinde pe o durată de 42 de luni, dintre care 6 luni vor fi destinate proiectării, a spus ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea. 

„Infrastructura pentru sport începe să devină din ce în ce mai performantă, tocmai pentru a îmbunătăți rezultatele sportivilor români și reprezentarea României în lume”, a spus Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), în discursul său.

 „După foarte mulți ani și după foarte multe discuții, în sfârșit reușim să intrăm în linie dreaptă în ceea ce privește modernizarea complexului olimpic de la Izvorani. Familia olimpică, lumea sportivă din România așteaptă de mult acest proiect”, a adăugat Covaliu. 

David Popovici: „Cu condițiile din România facem ce putem”

Semnarea contractului de reparație și modernizare a bazei sportive de la Izvorani a venit la nici trei săptămâni după ce David Popovici, medaliat cu aur și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, și-a arătat nemulțumirea față de condițiile în care se antrenează

„Suntem puțini cei care excelăm în sporturi, dar cu condițiile din România facem ce putem (...) Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, iar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele (...) oamenii de la conducere ştiu treaba asta, trebuie să punem şi presiune”, a declarat campionul olimpic, într-un interviu acordat TVR1 imediat după ce a câștigat medalia de bronz la proba de 100 de metri liber. 

În replică, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD și ministru al Transporturilor, a aruncat responsabilitatea asupra zonei private, într-o declarație acordată Digi24: „Să vină să investească în ce înseamnă baze sportive, că parcă nu ne dorim să ne întoarcem în vremuri dinainte de 1989. Sau cel puțin eu unul nu-mi doresc. Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier”. 

Guvernul se laudă cu investițiile realizate în ultimii ani

Din 2022, de când s-a înființat Compania Națională de Investiții (CNI), până în prezent, Guvernul României susține că a finalizat 200 de săli de sport, 49 de complexuri sportive şi 16 bazine de înot în toată ţara.

„Pe lângă acestea avem în execuţie peste 380 de obiective de investiţii în infrastructura sportivă. Cu participarea administraţiilor locale, sper să intensificăm ritmul investiţiilor în sportul românesc”, a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A primit doar un avertisment pentru viteză de la polițistul care a oprit-o și i-a schimbat viața...
Digi FM
Cum arată ceasul de 3 milioane de dolari purtat de Salman Khan. 714 diamante împodobesc accesoriul realizat...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
ÎPS Teodosie, despre cum trebuie să se roage femeile acasă: “Cu capul acoperit, în fustă. Să nu se roage în...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...