Tabăra de lucru a fost organizată încă de la primele ore ale dimineţii. Sute de covăsneni, dar şi oameni veniţi din zone învecinate au vrut să pună umărul la acţiunea de împădurire, cu speranţa că astfel pot contribui la asigurarea unei mai bune calităţi a vieţii lor şi a celor din jur.
"Mi se pare o iniţiativă foarte bună, am venit să ajut, mă gândesc că e în joc viitorul meu. Arborii înseamnă viaţă, aer şi cred că asta e foarte important", spune un voluntar.
"Avem prezenţi, pe locaţie, 360 de voluntari din Sibiu, din Braşov, Bucureşti, din Covasna, din Belin, de peste tot de unde au dorit să ajungă în zona aceasta", spune Andreea David - coordonator "Plantăm Fapte Bune", Covasna.
Mulţimea entuziasmată şi veselă a fost completată şi de străini.
"Oriunde în lume, aici sau în Mexic... În orice altă parte a lumii. E acelaşi lucru. Trebuie să avem grijă de viaţă, de cea a planetei şi de a noastră, e cea mai bună formă de a educa copiii", spune Francisco Corela - profesor din Mexic.
Pentru părinţi, acţiunea de împădurire a fost un prilej numai bun ca să îi înveţe pe copii cum să protejeze şi să ajute mediul să rămână curat şi sănătos.
"M-am înscris din august. M-am gândit că ar fi frumos să îmi implic şi copilul în activităţi de voluntariat, să înveţe de mic", spune un voluntar.
În Covasna este a doua astfel de acţiune de împădurire, după cea din aprilie 2013. Terenul pe care vor creşe de acum înainte cei 10.000 de puieţi are de două hectare şi a fost pus la dispoziţie de primăria comunei Belin.
"Puieţii sunt sponsorizaţi de către Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia Silvică Covasna, Ocolul Silvic Tălişoara. Puieţii sunt crescuţi la pepinierele proprii. Speciile sunt alese în funcţie de condiţiile staţionare", spune Balint Csaba - şef district Ocolul Silvic Tălişoara.
Împădurirea s-a desfăşurat simultan în alte 20 de judeţe. Din 2011 şi până în prezent, peste 12.500 de voluntari au plantat aproape 260.000 de arbori, pe 65,5 hectare de teren, în mai multe judeţe din ţară. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României.
Reporter: Sorina Secelean
Imagine: Zoli Munteanu-Racz