În prezent, autorităţile locale din Făgăraş sunt obligate ca, după ce deparazitează, crotaliează şi sterilizează câinii comunitari, să îi ducă înapoi, acolo unde au fost găsiţi şi asta pentru că azilul nu are decât 100 de locuri iar acolo rămân doar câinii agresivi şi bolnavi. Totuşi, numărul persoanelor muşcate de câini în ultimul an, a ajuns la 400. Astfel autorităţile au adoptat amendarea celor care îi hrănesc. A trebuit să venim cu un regulament sau să adaptăm regulamentul primăriei în aşa fel încât să avem şi o metodă de constrângere. Ne uităm în localităţile unde deja funcţionează bine sistemul şi încercăm să copiem, dacă avem nevoie de completări particulare venim pe regulmentul din Făgăraş şi ne adaptăm continuu", Cătălin Cârje, viceprimar municipiul Făgăraş.
În cartierele unde sunt blocuri, la tot pasul, se găsesc recipiente unde oamenii le pun câinilor de mâncare şi apă. Majoritatea locuitorilor sunt conştienţi că prezenţa câinilor pe străzi este un pericol, însă nu cred că amenzile sunt o soluţie.
Pentru a reuşi să scape oraşul de prezenţa patrupedelor, se caută o modalitate prin care să se extindă spaţiul din azilul canin până la 350 de locuri.