Poate fi distribuţia unui film, dar sunt parlamentarii români care apar în avizele pentru reţinere, arestare sau urmărire penală cerute de Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru unii, proprii colegi n-au votat, pentru alţii, au respins solicitarea anchetatorilor. Un lucru este cert: sunt 15 oameni pe care românii i-au ales ca să-i reprezinte.
Ion Diniţă este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. În Braşov, dar şi în alte judeţe, are 43 de terenuri de aproape 300 de mii de metri pătraţi, dar şi nouă apartamente şi cinci case. Este pasionat şi de obiectele de artă sau de bijuterii. A investit în ele aproape 100 de mii de euro.
Florin Popescu sau baronul puilor are cinci terenuri, trei case, un apartament, dar şi acţiuni la două firme. A condus Consiliul Judeţean Dâmboviţa timp de patru ani, între 2008 şi 2012.
Sunt doar două dintre exemple.
Un portret colectiv al acestora înregistrează averi de zeci de milioane de euro. Cei 15 deţin, împreună, aproape 400 de mii de metri pătraţi de teren. Au 31 de case şi 26 de apartamente în care locuiesc, îşi petrec vacanţele sau pe care le închiriază. În bănci au 13 milioane de lei, peste jumătate de milion de euro şi 100 de mii de dolari. În declaraţiile de avere au menţionat şi opt maşini şi o motocicletă.
Dosarul Microsoft, cel al Retrocedrilor ilegale, puii grill de la Dâmboviţa sau contractele ilegale pe care aceştia le-ar fi oferit preferenţial, le-au adus parlamentarilor procurorii la uşă.