Jurnalistul Digi24 Florin Negruțiu face o analiză la cald a situației lui Liviu Dragnea, într-un material publicat pe site-ul de opinii republica.ro, în care încearcă să răspundă la o parte dintre întrebările momentului: Cum a ajuns liderul PSD aici?; Care e atitudinea lui față de această condamnare?; Regretă el oare că „ne-a furat tuturor doi ani și jumătate din viață”?.
„Nu știu exact momentul în care „a înnebunit” Liviu Dragnea. L-am suspectat că mimează nebunia, că joacă un rol scris de consultanții lui israelieni, care încercau să creeze din ciulini un Trump de Bărăgan. Până de curând mă așteptam să se oprească și să râdă, precum făcea C.V. Tudor care, după ce te făcea albie de porci în câte o emisiune, te bătea pe umăr la pauză complice: „Ce, mă, te-ai supărat?!” Vezi bine că noi suntem niște actori politici, niște histrioni care jucăm într-o piesă pentru naivi, părea să-ți spună”, scrie Florin Negruțiu.
„‘Eu nu vreau să plec ca prostul din viață și din funcție’. Când l-am auzit pe L. Dragnea făcând această promisiune, am știu că va fi în stare să dea foc la pușcărie cu țară cu tot, numai să nu ajungă jos. Și, cu toate astea, Liviu Dragnea a mers azi la Rahova ca prostul. Niciunul dintre „milioanele de pesediști” pe care a pretins că-i are la purtător nu a venit să-l plângă. S-au adunat, în schimb, nenumărați cetățeni care să-l huiduie, să-l înjure, să-i decoreze mașina cu hârtie igienică și să-i bată cu pumnii în portiera mașinii. A fost filmat și dat pe Facebook, într-un act ritualic de exorcism național”, punctează jurnalistul Digi24 în articolul publicat pe republica.ro.
„Dictatorul Liviu Dragnea s-a dus azi ca prostul la Rahova, nefiind capabil să înțeleagă ce naiba se întâmplă dincolo de geamul fumuriu care-l proteja de mulțimea furioasă. La ce se gândea? Oare cine i-a trimis? Oare cine i-a plătit? Oare mi-au pus și mie sârmă-n pâine? Oare la Rahova au televiziune? Știu însă ce n-am putea citi în privirea pierdută a omului îmbrăcat într-o cămașă cu dungi. Nicio urmă de regret că ne-a furat tuturor doi ani și jumătate din viață”, este concluzia lui Florin Negruțiu.
CITEȘTE ARTICOLUL COMPLET PE REPUBLICA.RO