Video&Foto Vreme frumoasă şi deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 27°C în sudul şi estul României. Când și unde va ploua

Data actualizării: Data publicării:
ub barbat sta pe o banca in parc
Vreme neobișnuit de caldă până la sfârșitul lunii octombrie. Foto: Profimedia

Vremea la sfârșit de octombrie și început de noiembrie va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de până la 27°C în sudul şi estul ţării. Meteorologii anunță ploi slabe începând de miercuri, 30 octombrie, mai ales în zonele montane.

În perioada 28-29 octombrie, atât în sudul cât şi în partea de est a teritoriului se vor înregistra temperaturi de până la 27°C, iar cele minime vor fi între 2°C - 12°C. Astfel, va fi foarte cald în această perioadă în toată ţara, inclusiv în Capitală, unde temperatura maximă va urca până la 23°C, relatează News.ro.

Va fi senin în cea mai mare parte a ţării, cu vânt slab şi moderat, cu uşoare intensificări în nordul Moldovei, sudul Banatului şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16°C - 27°C, iar cele minime între 2°C - 12°C. Dimineaţa şi mai ales noaptea va fi ceaţă, în zona joasă, local în jumătatea de nord a ţării şi izolat în rest.

În sudul şi estul teritoriului se vor înregistra temperaturi de până la 27 de grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 12 grade. Foto: Administrația Națională de Meteorologie/ Digi24
În sudul şi estul teritoriului se vor înregistra temperaturi de până la 27 de grade, iar cele minime vor fi între 2 şi 12 grade. Foto: Administrația Națională de Meteorologie/ Digi24

De miercuri, 30 octombrie, temperaturile vor scădea, însă se păstrează mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare şi izolat vor fi ploi slabe sau burniţă, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 14°C şi 23°C, iar cele minime între 3°C şi 10°C.

În Bucureşti, valorile maxime vor scădea uşor de la mijlocul săptămânii, însă maximele vor atinge 20°C, iar minimele vor fi între 7°C şi 9°C.

Începând de joi, 31 octombrie, deşi temperaturile nu vor oscila semnificativ, în regiunile intracarpatice va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele munţilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12°C şi 21°C, iar cele minime între 2°C şi 11°C. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse se va forma ceaţă. Şi la Bucureşti vremea va rămâne frumoasă şi caldă, cu maxime de 20°C şi minime de 7°C.

Meteorologii anunță temperaturi neobișnuit de ridicate pentru data la care ne aflăm. Administrația Națională de Meteorologie/ Digi24
Meteorologii anunță temperaturi neobișnuit de ridicate pentru data la care ne aflăm. Administrația Națională de Meteorologie/ Digi24

Şi în primele patru zile ale lunii noiembrie vremea se va menţine relativ frumoasă şi mai caldă decât cea normală pentru începutul ultimei luni de toamnă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei mai ales în primele două zile din noiembrie. La munte, probabilitatea de ploaie este mai mare în această perioadă.

Şi la Bucureşti începutul de noiembrie va frumos şi cald, cu probabilitate de ploaie redusă şi cu temperaturi în scădere uşoară în zilele de 3 şi 4 noiembrie.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pasagerul care a urcat în avion nu era pregătit pentru ce avea să găsească în fața sa: surpriza de la bord
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Pro FM
Sabrina, solista piesei "Boys", din anii '80, poze în costum de baie la 56 de ani. Superbă și puternică, în...
Film Now
Dovadă de curaj. Salma Hayek a dezvăluit ce a făcut la începutul carierei pentru a primi roluri la Hollywood
Adevarul
„În afară de bani, ce naiba vă ține în București?” Ce reacții a stârnit mesajul unui român revoltat de...
Newsweek
Cum poți lua sute de lei în plus la pensie fără să fi muncit pentru ei? Care sunt codițiile?
Digi FM
Angelina Jolie, spectaculoasă la proiecția noului ei film, „Maria”, la AFI Fest. Fanii sunt de părere că...
Digi World
Fructele care pot îmbunătăţi starea de spirit şi alunga oboseala mentală
Digi Animal World
Momentul când două păsări se bat pe un pește. Imaginile surprinse în India au făcut înconjurul lumii
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
(FOTO) Ana Baniciu si Edy Kovacs si-au botezat baietelul. Imagini emotionante de la eveniment