Ploile se întorc de luni în mai multe regiuni ale ţării, iar pe suprafeţe mici se vor putea strânge cantităţi de apă cât pentru două săptămâni.
Luni, vremea va începe să se răcească şi va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării.
Vor fi averse însoţite de fenomene electrice, în prima parte a zilei în nord-est, în centru şi la munte, apoi şi în sud şi sud-est. Pe suprafeţe mici se vor acumula cantităţi de apă mai mari de 20l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Maximele vor porni de la 22 de grade în nordul Moldovei şi vor ajunge la 35 de Celsius în sudul extrem.
În Capitală, soarele va străluci nestingherit până la orele prânzului şi va ridica mercurul din termometre la 32 de grade Celsius. După aceea, norii vor începe să se înmulţească, iar la apropierea serii vor fi ploi de scurtă durată, tunete, fulgere şi vânt intens. Presiunea aerului se va situa la valori ceva mai mici decât cele confortabile
Aversele nu vor ocoli mâine zona de munte. Acestea vor fi mai frecvente în masivele sudice şi estice, unde cantităţile de apă acumulate vor putea depăşi 20l/mp. Nu vor lipsi descărcările electrice, intensificările de scurtă durată ale vântului şi condiţiile de grindină. Aspectul vremii se va îmbunătăţi către mijlocul săptămânii, dar maximele vor mai trece cu greu de 20 de grade Celsius.
Spre sfârşitul după-amiezii, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua şi pe litoral. Sunt aşteptate ploi de scurtă durată, tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Până atunci, însă, turiştii vor putea petrece timpul pe plajă, iar temperaturile vor ajunge la 29 de grade Celsius. Cu toate că precipitaţiile vor înceta de miercuri, termometrele nu vor indica mult 23..24 de grade.