Cum se va schimba vremea după ciclonul puternic din weekend. Estimările meteorologilor pentru luna octombrie

Data actualizării: Data publicării:
oameni in ploaie
Avertizare meteo de ploi și furtuni. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Un ciclon puternic lovește în plin România la final de săptămână. Meteorologii se așteaptă ca ploile să aducă chiar și 100 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile vor scădea de la 34 de grade, cât se înregistrează astăzi, la 15 grade în regiunile intracarpatice. Toată săptămâna viitoare va fi vreme rece, dar apoi temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, arată estimările meteorologilor pentru următoarele patru săptămâni.

ANM va emite, astăzi, o alertă meteorologică generală, la început pentru partea de vest, nord-vest a ţării, fiind aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică, a spus joi directoarea ANM, Elena Mateescu. În zilele următoare România va fi lovită de un ciclon care va aduce vreme extremă, vijelii și ploi care riscă să producă inundații.

Vremea va rămâne rece pe tot parcursul săptămânii, după cum arată estimările ANM pentru perioada 30 septembrie – 28 octombrie. Iată situația pentru fiecare săptămână din acest interval:

Săptămâna 30 septembrie – 07 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Va ploua mai mult decât de obicei în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, dar mai puțin în cele vestice și nordvestice.

Săptămâna 07-14 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 14- 21 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 21-28 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri