Galerie Foto Statuia uriașă a lui Marilyn Monroe din Palm Springs va fi mutată. Criticii o descriu ca fiind „flagrant sexistă”

Data actualizării: Data publicării:
Statuia lui Marilyn Monroe din Palm Springs
Foto: Profimedia Images

Statuia uriașă cu Marilyn Monroe din Palm Spring va fi mutată, după ce a creat controverse din cauza lenjeriei intime vizibile, lucru care a fost descris de către critici drept „exagerată” și „flagrant sexistă”, scrie The Independent.

O statuie a lui Marilyn Monroe din centrul orașului Palm Springs urmează să fie mutată, după ani buni de dezbateri și controverse. Statuia „Forever Marilyn” are aproape 8 metri înălțime și înfățișează una dintre scenele-cult ale cinematografiei, în care curentul de la metrou îi ridica vaporoasa rochie albă, în filmul din 1955, „The Seven Year Itch”.

Locuitorii s-au plâns de mult timp de amplasarea statuii direct în fața Muzeului de Artă din Palm Springs. Un site GoFundMe creat pentru a susține relocarea statuii subliniază că vizitatorii care părăsesc muzeul sunt întâmpinați cu o vedere directă a lenjeriei lui Monroe: „Bun venit în Palm Springs!”.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Acum, LA Times relatează că primarul din Palm Springs, Jeffrey Bernstein, a fost de acord să mute statuia într-un „loc care urmează să fie stabilit, din Downtown Park”.

Într-o declarație, Bernstein a spus: „Consiliul Municipal este foarte încântat că a găsit o soluție satisfăcătoare la această problemă care a divizat atât de mulți membri ai comunității noastre”.

Statuia este deja amplasată în parcul de peste 6 hectare din centrul orașului, așa că noua sa amplasare nu va fi departe.

Creată de artistul Seward Johnson și ridicată pentru prima dată în 2011, statuia a avut o istorie zbuciumată. A părăsit Palm Springs în 2014 și a fost expusă în Chicago, New Jersey, Australia și Connecticut înainte de a reveni în Palm Springs în anul 2021.

La acea vreme, revenirea statuii în oraș a provocat rumoare. Grupurile de activiști au protestat în timpul dezvăluirii, iar criticii au descris-o drept „exploatatoare”.

Amplasarea sculpturii a fost votată în unanimitate de către Consiliul Municipal, dar ultimii patru directori ai muzeului de artă au condamnat public prezența acesteia în zonă, numind-o „flagrant sexistă”

Fostul director al Muzeului de Artă din Palm Springs, Louis Gracho, a declarat pentru The Art Newspaper: „Ieși din muzeu și primul lucru pe care îl vei vedea este o Marilyn Monroe de aproape 8 metri înălțime, cu întreg spatele și lenjeria expuse”.

„Peste 100.000 de copii de vârstă școlară vin la muzeul nostru în fiecare an. Ce mesaj transmite asta tinerilor noștri, vizitatorilor și comunității noastre prin prezentarea unei statui care obiectifică femeile, este sexualizată și lipsită de respect?”.

Consiliul Municipal a decis în cele din urmă să mențină timp de trei ani amplasarea statuii acolo, începând din 2021. Noul loc al acesteia din Downtown Park nu a fost încă anunțată.

Trina Turk, care a organizat Comitetul pentru Relocare „Marilyn GoFundMe”, a salutat decizia, dar a menționat într-o declarație că „mai sunt multe detalii de rezolvat”.

Turk a adăugat: „Nu vom considera acest lucru încheiat până când statuia nu va fi mutată în noul ei loc.”.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu