Rutina neobișnuită a sportivilor care fac scufundări. Ce obiceiuri au aceștia după fiecare săritură în apă

Data actualizării: Data publicării:
scufundători la jocurile olimpice
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Competiția olimpică de scufundări din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 este în plină desfășurare. După fiecare scufundare, concurenții ies din apă și fac imediat un duș, ceea ce lasă mulți oameni cu întrebări legate de scopul acestui lucru, potrivit The Independent. 

Răspunsul este legat de mușchii scafandrului. Experții spun că scufundarea în piscină și apoi ieșirea în arena rece nu ajută mușchii, iar dușul fierbinte este făcut imediat după pentru a reduce șansele de încordare.

Între fiecare scufundare, cei din competiție sunt adesea văzuți într-un jacuzzi în timp ce își așteaptă rândul.

Competiția de scufundări este unul dintre cele mai atrăgătoare evenimente ale Jocurilor Olimpice, pe lângă competiția de înot. Există opt probe olimpice de scufundări: trambulină de la 3 m, individual, sincronizat, platforma de 10 m, toate acestea fiind atât la bărbați, cât și la femei. 

Scufundările sunt punctate de un juriu care analizează cât de plăcute sunt mișcările din punct de vedere estetic, dificultatea săriturilor și cât de bine intră în apă. În timp ce scafandrii sincronizați sunt, de asemenea, marcați cu privire la cât de bine se potrivesc mișcările celor doi concurenți.

Scufundările au fost introduse pentru prima dată în Jocurile din 1904 de la St Louis, în timp ce competiția feminină a fost introdusă pentru prima dată în 2012. Abia la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 au debutat scufundările sincronizate.

Cel mai cunoscut scafandru al Marii Britanii este Tom Daley, care este de patru ori campion mondial și medaliat cu aur olimpic. Acesta se pregătește pentru a cincea sa Olimpiadă.

Daley și-a făcut debutul olimpic în 2008, la vârsta de doar 14 ani și a câștigat bronzul individual în ​​2012 și în 2020, în timp ce a luat singurul său aur a la ultimele Jocuri Olimpice în competiția de scufundări sincronizate de 10 m.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri