Pregătirile pentru Paşte sunt în toi în pensiunile de la munte

Data publicării:
PENSIUNI MUNTE

Turiştii care s-au grăbit să profite cât mai mult de aerul curat şi de mâncarea bună au venit la munte încă de astăzi.

Pe lângă bucatele alese, gazdele au pregătit şi surprize.

Peste 10.000 de turişti sunt aşteptaţi de Paşte în pensiunile din Bran, Moeciu şi Fundata.

La ţară, obiceiurile sunt respectate cu sfinţenie. Dacă în Joia Mare se vopsesc ouăle, vinerea se coc cozonacii. Dis-de-dimineaţă, femeile pun aluatul la dospit. Totul după o reţetă veche de sute de ani, transmisă din generaţie în generaţie.

Al doilea pas important este umplutura cozonacului. Ggospodinele spun că una din cele mai bune reţete de cozonaci este cu brânzică dulce de casă. Peste care se pun ouă.

Friptura de miel şi drobul vor fi pregătite abia mâine, pentru că în Vinerea mare tradiţia cere ca oamenii să nu se atingă de carne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri