O femeie dată dispărută a fost găsită după 6 zile în munți. A supraviețuit mușcăturii unui șarpe veninos

Data publicării:
sarpe
Foto: Profimedia

O femeie dată dispărută de șase zile într-o zonă montană din Australia a fost găsită în viață, dar mușcată de șarpe, după o operațiune masivă de căutare, relatează BBC.

Poliția din New South Wales a spus că Lovisa Sjoberg a fost găsită duminică după-amiază. Avea o mușcătură de șarpe, era deshidratată și avea o gleznă luxată. Sjoberg, pasionată de fotografie, a fost transportată de urgență la spital, unde se află într-o stare stabilă.

Femeia, în vârstă de 48 de ani, mergea adesea în îndepărtatul Parc Național Kosciuszko, unde documenta caii sălbatici care trăiesc în munți.

Sjoberg a fost dată dispărută după ce o companie de închirieri auto a raportat că mașina ei nu i-a fost returnată și că nu putea fi contactată. Mașina a fost găsită ulterior descuiată și abandonată.

Poliția din New South Wales a lansat un apel pe 21 octombrie, cerând ajutor oamenilor pentru a o găsi și a început o operațiune de căutare pe scară largă folosind câini, pompieri, paznicii parcului național și un elicopter.

Timp de câteva zile, echipele de salvare nu au reușit să o găsească. Aceasta, în condițiile în care temperaturile din zona din jurul Parcului Național Kosciuszko au scăzut până la zero grade noaptea.

Sjoberg a fost găsit duminică după-amiază. Femeia se rătăcise și le-a spus salvatorilor că fusese mușcată de un șarpe veninos, cu patru zile mai devreme.

„Este foarte norocoasă să că e în viață... evident că a trecut printr-o perioadă grea”, potrivit polițiștilor.

Femeia este acum la spital, în stare stabilă, și e „fericită că e în viață”, au mai spus aceștia.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri