O masă pe fugă poate fi la fel de consistentă precum una luată în restaurant, susţin patronii barurilor de sucuri, cum sunt numite noile localuri, a căror piaţă este estimată la cinci miliarde de dolari anual.
„Dacă vrei să cheltuieşti 10-12 dolari pe un prânz sau pentru cină, atunci o astfel de băutură este un bun înlocuitor al unei mese şi îţi dă toţi nutrienţii de care are nevoie organismul”, spune Baba Ji, patron de bar.
Iar combinaţiile sunt nelimitate.
Totuşi, nutriţioniştii susţin că aceste sucuri nu conţin fibrele şi proteinele necesare organismului. Dar adepţii acestei mode alimentare sunt din ce în ce mai mulţi, fie că le cumpără din baruri, fie le prepară acasă. Unii spun că este şi o bună modalitate de purificare a organismului.
În privinţa combinaţiilor, sunt preferate legumele verzi, pentru că ele conţin mai puţin zahăr, iar castravetele pare să fie ingredientul de bază al multora dintre cocktailuri.