Petrecerile tematice sunt noul trend pentru a întâmpina anul 2014 într-un mod de vis. Organizatorii propun incursiuni în anii 20 sau revelioane fashion. Nici petrecerile greceşti sau veneţiene nu sunt de ignorat. La oricare dintre ele, ţinuta este extrem de importantă.
Anii 20 revin în forţă într-o petrecere unică de revelion la Palatul Parlamentului. Petrecerea, care va aminti de grandioasele scene din Marele Gatsby adună câteva sute de persoane într-o atmosferă rafinată. Meniul, de pildă, conţine fructe de mare, homar, purceluşi de lapte, mâncare tradiţională, dar şi 40 de feluri de băuturi.
Şi cum la un astfel de eveniment detaliile contează, designerii vin cu idei de ţinute actuale, dar cu un aer retro. Şi doamnele trebuie să fie extrem de atente, pentru că accesoriile au un rol determinant la o ţinută pentru o petrecere tematică – franjuri, dantelă, paiete.
Într-un alt local, pregătirile pentru petrecerea veneţiană au început de mai bine de două luni. Dansatorii exersează din greu pentru ca în noaptea de Revelion invitaţii să simtă „aerul veneţian”. Balul mascat nu este singura sărbătoare tematică de aici: cea grecească şi o petrecere Oscar, toate cu muzică live, invitaţi surpriză, concursuri şi tombole.
Bucătarii au şi ei misiuni din cele mai dificile, pentru că meniurile trebuie să fie în ton cu decorurile şi cu tema Revelionului. Într-un hotel din Capitală moda va fi centrul petrecerii, aşa că delicatesele vor fi cele regăsite în Paris, Tokyo, New York sau Milano: ficat de gâscă, piept de raţă, tartar de vită, sushi şi shashimi, antricot de vită, curcan. Pe scurt, de toate pentru toţi.
Holograf, Proconsul, Loredana sunt doar câteva dintre numele care vor întreţine atmosfera petrecerilor tematice în noaptea de Revelion.