Una care li s-ar părea mare chiar şi sârbilor, popor de altfel obişnuit cu porţiile gigantice. Chifteaua făcută în Bucureşti a măsurat doi metri lungime. Pentru cei care ţin post, maeştrii bucătari au preparat un paprikaş unguresc delicios, precum şi deserturi pentru gusturi rafinate.
Pljeskavica este o delicatesă sârbească, iar în ţara de origine o porţie poate atinge chiar şi o jumătate de kilogram. Însă Bucureştiul a văzut cum se face o asemenea chiftea sârbească de doi metri lungime şi douăzeci de kilograme în greutate. Totul a fost gata într-o jumătate de oră.
„Am folosit 10 kg de carne de vită, 5 kg de carne de porc şi 5 de oaie, ceapă, nucşoară, piper”, a spus unul dintre bucătari.
Vizitatorii au fost cuceriţi de bunătăţile în stil sârbesc.
Şi desertul a fost spectaculos: banane şi pere îmbrăcate în caramel.
Atmosfera de petrecere a fost asigurată de mai multe ansambluri populare, care au interpretat cantece tradiţionale maghiare şi româneşti.