De multă vreme, în Occident există tendinţe şi în ceea ce priveşte deserturile, iar pentru perfecţionare se fac cursuri la marile Academii de Artă Culinară. În România, meseria de cake-designer este încă la început, iar Luminiţa Tomescu o reprezintă cu succes. Ea a lăsat ingineria pentru a se dedica pasiunii ei pentru bucătărit şi a creat biscuiţii cu maniere alese.
Cunoscută mai nou că "Madame de Biscuit", Luminiţa îşi petece mare parte din timp înconjurată de copii, desenându-le modelele preferate pe micile bucăţele de cocă proaspăt coaptă.
„n preajma dulciurilor am remarcat că întotdeauna se instalează buna bispoziţie, că dezgheaţă atmosfera şi prăjitura a fost şi va rămâne întotdeauna momentul de graţie al oricărei mese”, spune Luminiţa.
Aşa i-a venit ideea să facă nişte biscuiţi pe care să-i decoreze şi cu ajutorul cărora să spună poveşti.
„Sunt nişte biscuiţi pe care poţi să-i faci cadou. Au fost gândiţi ca nişte bileţele de mulţumire pe care sa le poţi trimite, pentru că sunt nenumărate motivele pentru care putem mulţumim cuiva: pentru o faptă bună, pentru că ne e alături, pentru că există. Mi s-au părut foarte versatili şi din punctul de vedere al gustului, pentru că poţi folosi arome diferite: de la lavandă, portocală, mentă, vanilie, ciocolată, iar din punct de vedere al aspectului, mi se par de asemenea foarte ofertanţi, pentru ca deşi mici, poţi sa spui o poveste cu fiecare biscuit în parte”, adaugă cake-designerul.
Atunci când imaginaţia şi talentul se întâlnesc, bunele maniere şi civilizaţia pot fi dulci şi foarte uşor de digerat.
Biscuiţii cu poveste s-au născut dintr-o mare pasiune pentru triada frumos - gustos - respectuos şi în scurt timp şi-au făcut foarte mulţi prieteni.
Reportajul integral în materialul VIDEO.