Cum ne protejăm sănătatea după mesele copioase de sărbători: Cumpătare, pâine prăjită, iaurt şi ceai de ghimbir
Data publicării:
După un ospăţ pe cinste, vine timpul pentru cumpătare. Mesele îmbelşugate ar putea lăsa în urma câteva kilograme în plus, iar cum noaptea de Revelion se apropie, fiecare trebuie să fie în formă maximă. Nutriţioniştii dau mai multe sfaturi pentru echilibrarea dietei în această perioadă.
Dacă aţi mâncat preparate nesănătoase cu o noapte înainte, cel mai indicat e ca la micul dejun să mâncaţi pâine prăjită şi ceai de ghimbir. Ideal ar fi ca a doua zi să mâncaţi preparate uşoare care au la bază legumele şi să beţi multă apă.
Porţiile de mâncare ar trebui reduse la o treime din cantitatea consumată în zilele trecute.
Iaurtul şi produsele lactate probiotice sunt remediile perfecte împotriva afecţiunilor digestive care apar după petrecerile de Crăciun. Aceste alimente conţin bacterii care favorizează procesul de digestie.