„De pe masa de Crăciun nu trebuie să lipsească mâncărurile tradiționale, vinurile bune și buna dispoziție”, a spus Cristian Preotu, care a vorbit și despre obiceiul tțierii porcului la români.
„În România, ca și în Spania, Italia sau Franța, originea bucătăriei se află în tradițiile țărănești. Dar, de exemplu, în Spania, porcul este tratat mult mai bine. Este hrănit cu ghinde, este ținut în aer liber, într-o semi-sălbăticie și un singur porc are aproximativ un hectar la dispoziție. Porcarul știe numele fiecărui porc. Firește, produsele care se fac din aceste animale sunt foarte bune și foarte scumpe”, a povestit Cristian Preotu.
„Avem și în România o rasă care se numește mangalița , care este pe același stil calitativ cu cel spaniol sau cu porcul negru din Italia. Din el ar putea fi dobândite produse de calitate superioară, dar costă mai mult, lumea trebuie să aibă grijă la alimentația porcului, dar crescătorii de la noi încă nu o fac”, a mai precizat Cristian Preotu.
Invitații emisiunii „Imparțial” au vorbit și despre delicatesele împrumutate din alte culturi, cum ar fi foie gras sau vinul de nuci, pe care unii le preferă în locul preparatelor de porc.