Pasul numărul unu e să gust din mâncare. Pasul numărul doi este să folosesc această solniţă fără capac fără a-mi introduce degetele în sare. Nu interesează pe nimeni cine va folosi solniţa dupa mine. E interesant ca persoana mea să denote cele mai bune maniere.
Şi atunci, în cazul în care suntem la restaurant, vom cere chelnerului o linguriţă pe care o folosim la această solniţă fără capac. De obicei această solniţă fără capac iese din producţie cu o linguriţă aferentă.
În cazul în care chelnerul nu are nicio ustensilă agreată pe care o putem folosi, pentru a pune în mâncare, vom folosi vârful unui cuţit pe care nu l-am folosit. Un cuţit eminamente curat. Nu tai carnea şi pe urmă folosesc vârful cuţitului şi pun sare, piper şi tot ce mai am nevoie.
În concluzie, cum folosesc sarea dintr-o solniţă fără capac este cerând o ustensilă agreată, o linguriţă din acest set de solniţă sau vârful unui cuţit foarte curat care se află la mine pe masă.