Ce-ați spune de o ciocolată cu urechi de porc și usturoi? Oricât de neobișnuit sună, acest sortiment există, a fost inventat de o româncă și are și fani. Ce alte combinații ciudate au născocit producătorii locali de ciocolată, vedem în reportajul următor.
Alina Goida este ciocolatierul care a adunat cei mai mulți vizitatori la vitrina sa. Toți au fost curioși să guste din pralina de ciocolată un pic altfel.
Alina Goida, ciocolatieră: „E o pralină care conține urechi de porc, infuzate cu cimbru și usturoi. Grăsimea de porc e dulce, iar în pralina de porc simți zgârciurile acelea de la ureche, cimbrul e suficient de echilibrat încât să nu strice, să nu te ducă cu gândul la o șuncă sau să fie prea mult”.
-„Cred că e și ceva bacon în interior. Ceva grăsime de porc, nu? Cred că asta nu e doar de desert, merge și la felul principal”.
-„Am gustat niște tarte cu zmeură absolut delicioase și urmează să încerc și ciocolata, pralinele mai ales”.
Iar cei care sunt amatori de dulce, însă nu vor să pună kilograme în plus, pot alege din sortimentele de ciocolată artizanală pe bază de ovăz.
Alexandra Olteanu, ciocolatieră: „Am făcut o pralină cu ovăz, care știm cu toții că este foarte sănătos, cicoare, care scade glicemia”.
Și înghețata a avut fanii ei la Festivalul Ciocolatei. Pe lângă gusturile clasice, vizitatorii au putut încerca, în premieră și combinații neobișnuite.
Andi Rogojină, expozant la Festivalul Ciocolatei: „Este preparată ca o colivă, rețeta de colivă. După care e făcut specificul înghețatei cu tot ciclul acesta de pregătire și e scoasă ca o înghețată”.
Reporter: Și se vinde bine?
Andi Rogojină, expozant la Festivalul Ciocolatei: „E cel mai bun produs vândut”.
România se află pe locul 10 în Europa la consumul de Ciocolată. Festivalul organizat în București se află la a 3-a ediție.
Editor : A.C.