Ziua bună se cunoaște de dimineață. Un studiu vine să confirme că și cea proastă, la fel

Data publicării:
Femeie somnoroasă
Pentru 26% dintre respondenți, atunci când ceva nu merge bine dimineața, ziua pare complet pierdută. Foto: Profimedia

De cât ghinion este nevoie pentru a ruina ziua cuiva? Pentru mulți americani, o dimineață proastă poate deraia totul. Un sondaj realizat de Talker Research arată că americanul mediu știe dacă va avea o „zi proastă” până la ora 8:36 a.m.

Sondajul realizat pe 2.000 de americani a arătat, de asemenea, că persoana medie suportă patru zile proaste pe lună, totalizând un număr uluitor de 48 de zile - sau o lună și jumătate - de zile proaste anual, scrie StudyFinds.

Poate cea mai izbitoare este revelația că pentru 26% dintre respondenți, atunci când ceva nu merge bine dimineața, ziua pare complet pierdută. Dimineața pare să fie, de asemenea, câmpul de luptă critic pentru stabilirea tonului zilei. Printre primele cinci neplăceri matinale care semnalează o zi proastă iminentă se numără:

  • Trezirea cu senzație de rău (35%),
  • Somn slab pe parcursul nopții (31%)
  • Trezirea cu o durere de cap (29%)
  • Pierderea cheilor (26%)
  • Uitarea telefonului acasă (25%)

Impactul acestor eșecuri matinale poate fi chiar mai grav. Aproape jumătate dintre respondenți (48%) au recunoscut că au anulat planuri sau au sunat de la serviciu pentru a se întoarce la somn după ce s-au trezit cu sentimentul că ziua va fi dificilă.

Pentru părinți, sezonul întoarcerii la școală prezintă provocări suplimentare. Dintre cei aproape 500 de părinți cu copii de vârstă școlară intervievați, 55% au observat un lucru, am zice, evident: copiii lor sunt mai predispuși la zile proaste la începutul anului școlar, deoarece se adaptează la program. Interesant este faptul că 51% dintre părinți se confruntă, de asemenea, cu o creștere a numărului de zile proaste în această perioadă, iar 56% dintre aceștia au raportat că o zi proastă a copilului lor conduce adesea la propria lor zi.

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri