Aproape 120.000 de adulți, femei și bărbați din China au participat la studiu. Niciunul dintre ei nu avea diabet la începutul monitorizării.
Inițial, cercetătorii au căutat să afle care sunt factorii de risc care contribuie la apariția cancerelor și a altor boli cronice. Subiecții au specificat ce tip de ceai beau, de câte ori pe zi și în ce cantități.
Datele au fost analizate de o echipă internațională de oameni de știință din China și Statele Unite.
Concluzia a fost că aceia care consumă cantități mari de ceai verde, pentru că le place gustul sau cred că îi ajută să slăbească, au un risc crescut de diabet de tip II. Și asta indiferent că sunt femei sau bărbați, slabi sau grași ori fumători sau nefumători.
O posibilă cauză ar putea fi pesticidele care rămân pe frunzele uscate ale plantelor, care provoacă dezechilibre în corp. Dar este nevoie, totuși, de mai multe cercetări până la formularea unei concluzii clare. Până atunci însă, nu strică un pic de precauție.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00 și pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro