Românii mănâncă mai des la restaurante. Câți bani lasă o persoană, în medie, pentru o masă în oraș

Data publicării:
mancare oras

Ieșim din ce în ce mai mult la restaurante și gătim din ce în ce mai puțin acasă. Tinerii care muncesc în corporații ori familiile care au stil de viață aglomerat apelează tot mai des la restaurant nu doar pentru fast-food, ci și când vine vorba de mâncare gătită. În ultimii doi ani afacerile în domeniu s-au dublat.

Zilnic se pregătesc sute de meniuri pentru cei care iau prânzul în acest restaurant sau comandă de pe aplicațiile de livrare.

Potrivit unui studiu, 83% dintre români au fost în ultima jumătate de an la restaurant și 60% au folosit și serviciile de livrare la locul de muncă sau acasă.

„Reușim să mulțumim atât corporatiștii care comandă în special la prânz, cât și familiile care vor să ia pentru copii, pentru membrii familiei, o mâncare de calitate și vin și comandă pentru acasă. A crescut foarte mult partea de delivery, lumea preferă să dea comandă și tot ce este online a crescut foarte, foarte mult”, spune Georgiana Balaban, managerul unui restaurant.

„Nu mai ai timp, cum aveai înainte, să te întâlnești acasă, să ai invitați, să te întâlnești cu prietenii. Acum ești obligat ca între două reprize de muncă foarte agitate să găsești o soluție în care să faci mai multe lucruri în același timp”, spune George Butunoiu, consultant în domeniul Horeca.

În ultimii doi ani, piața de mâncare gătită s-a dublat. În cinci cele mai mari orașe din România, București ,Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Brașov, piața restaurantelor a ajuns la 14,1 miliarde de lei.

„De aceea pare mult. Dacă în primul an am avut o cifră de afaceri de jumătate de milion de lei, acum la finalul lui 2020 probabil o să ajungem la 10 milioane de lei, dar asta în principal pentru că ne-am concentrat să facem produse care au un fundament în calitate”, spune Răzvan Crișan, antreprenor.

„Este o industrie care oferă din ce în ce mai mult o experiență inedită, tipurile de restaurante sau tipurile de locuri în care poți lua masa s-au diversificat foarte mult și odată cu creșterea puterii de cumpărare a oamenilor, aceștia ies din ce în ce mai mult și cheltuiesc din ce în ce mai mult”, spune Florin Maxim, fondatorul Hospitality Culture Institute.

42 de lei lasă, în medie, românii la restaurant, în timp ce bonul pentru mâncarea livrată are o valoare de aproape 39 de lei.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce consumi când mănânci pufuleți. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta! Dragoș Pătraru: ”Ei conțin, de fapt...
Digi FM
Văduva lui Silviu Prigoană, primele declarații legate de copiii Adrianei Bahmuțeanu: Sunt foarte afectați. Nu...
Pro FM
Ariana Grande, imaginile care au stârnit îngrijorare printre fani: „De ce se înfometează atât de tare?”...
Film Now
Connie Nielsen, solară la 59 de ani. Impresionantă la premiera "Gladiator II", la 24 de ani de când a jucat...
Adevarul
Putea fi salvat adolescentul care a murit așteptând o ambulanța? Chirurg pediatru: „Nu mai e de competența...
Newsweek
Ministrul Muncii anunță creștere de pensie spectaculoasă pentru unii pensionari. La ce să fie atenți
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
New Project
Orașul de mâine. Centrele urbane multifuncționale - un pas spre pierderea a cât mai puțin timp în trafic
Digi Animal World
Un pui de panda roşu a murit din cauza stresului provocat de focuri de artificii
Film Now
Jason Statham, poze rare cu frumoasa lui logodnică și cu cei doi copii. Vacanță de vis pe iaht, amintiri de...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului