Românii au căutat „Cocovan” pe Google. Răspunsul Ambasadei Franței
Data publicării:
Printre cele mai căutate rețete anul acesta pe Google.ro a fost #Cocovan - o adaptare fonetică a rețetei franțuzești „Coq au vin” - cocoş în sos de vin, „Empanadas” și „Negresă”. Ambasada Franței în România nu a rămas indiferentă la această știre și a oferit un răspuns.
„Pentru că ați fost atât de mulți care ați căutat pe Google cum se prepară#cocovan, Chef Andrei Tamas vă propune o rețetă simplă de #coqauvin”, scrie pe contul de Facebook al ambasadei, care postează rețeta respectivă de pe blogul celui care gătește pentru recepțiile Ambasadei Franței.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Iată ingredientele:
Pentru 6-8 porții avem nevoie de :
- 1 cocoș de țară (preferabil), dar putem să îl înlocuim și cu pui, curcan sau altă pasăre
- cam 250g de bacon cu grăsime, dar nu foarte gras
- 2-3 cepe medii
- 1 kg de ciuperci champignon
- 1 l de vin roșu de buturugă
- 2 linguri de făină
- 1 lingură generoasă de unt
- câteva rămurele de cimbru proaspăt
- 3-4 căței de usturoi
- vreo 2 linguri de ulei de măsline
- 1 morcov, o ceapă, ceva albitură pentru supa de pui